SEO Danışmanı

SEO

WordPress Seo Nedir?

Türkiye’de en çok kullanılan ücretsiz ve en geniş eklenti ağına sahip olan altyapılardan birisi WordPress için Google Arama Optimizasyonu oldukça kullanışlıdır. WordPress SEO işlemleri için temel düzelde SEO bilgisine sahip olmanız yeterlidir. Hemen makalemize birlikte göz atalım.

WordPress Seo Avantajlı Mıdır?

Günümüzde bir çok websitesinin altyapı olarak kullandığı WordPress‘te SEO yapmak diğer altyapılara göre daha mı kolaydır ya da daha mı başarı sağlar gibi sorularınızın cevaplarını bu makalede bulacağınıza inanıyorum. WordPress SEO için başarılı bir altyapıdır. Eğer çok büyük bir projeniz yok ise, blog tarzı ya da tanıtım websiteleri olarak tercihiniz var ise WordPress SEO olarak sizi mutlu edebilecek bir altyapıdadır. Fakat, WordPress mi yoksa başka bir alt yapı mı diye sorarsanız, kendi özel yazılımınız ile daha iyi sonuçlar alabileceğinizi bilmenizi isterim. Çünkü her ne kadar iyi bir sunucuda da olsanız WordPress bir süre sonra yüklenen görseller ve materyaller sonucunda yavaşlayabiliyor. Ya da sizin hızınıza yetişemiyor. Bir süre sonra ne yazık ki daha kolay bir altyapıda daha az zaman harcayarak daha çok içerik girebilmek isteyebilirsiniz.

WordPress SEO İçin En İyi Eklenti Hangisidir?

SEO’da başarılı olmak için ne yazık ki eklentinin bir önemi yoktur. Eklentiler sadece en iyi sonuçları çıkarabilmek için sizleri yönlendiren yardımcı araçlardır. Sektörde çok başarılı isimlerin WordPress SEO eklentisi kullanmadan sitelerini en üst sıralara getirebileceklerini söyleyebilirim. Çünkü SEO için kurallar bellidir. (Bkz: Seo Nedir?) Bu kuralları bildiğiniz sürece, örnek vermek gerekir ise; eklentiye herhangi bir anahtar kelime girmenizin bir faydası yoktur.

Başlıklar ve anahtar kelimenin yoğunluğu, seçeceğiniz anahtar kelimenin bold olarak işaret edilmesi başlı başına bir deneyimdir. Bu yüzden kullanımı en uygun SEO eklentilerini araştırmak en faydalı bilgi olacaktır. Ben şahsen Rank Math Pro kullanmayı öneriyorum.

Diğer makalemize de göz atmak ister misin?  SEO Analiz Google Sıralama Yarışmasını Kazandık !

En İyi WordPress SEO Ayarları Nelerdir?

WordPress SEO alanında başarılı olabilmek için site içi seo, diğer ismiyle On-Page seo alanında bir kaç işlem yapmanızı öneririm. Temelini sağlam yapmadığınız bir site ile ne yazık ki ilerleyemezsiniz. Bu yüzden sizlere maddeler halinde bir kaç önemli noktadan bahsetmek istiyorum. Böylece en iyi wordpress seo ayarlarına hakim olabileceksiniz.

  • Amacınıza Uygun Tema Seçimi Yapın

Şatafatlı temaları herkes sever. Biz de sektöre ilk girdiğimizde yukardan yazılar düşsün, ortadan sliderlar çarpışsın, alttan popuplar fırlasın diye hayaller kurduk. Fakat sonradan gördük ki bu işlemlerin hepsi birazdan deniyeceğimiz site hızı optimizasyonunu olumsuz etkiliyor. Bu yüzden amacımıza uygun temalar seçerek ilerlemeye başladık. Bu arada NULLED temalardan kesinlikle ve kesinlikle uzak durmanızı öneriyorum. İyi bir SEO Hizmeti almak için makalemizi inceleyebilirsiniz. (kocaelidayanisma.org/seo-hizmeti)

  • Kalıcı Bağlantılar Ayarları

WordPress girişimi yaptıktan sonra ilk işim Kalıcı bağlantılar ayalarına bakmak oluyor. Bunun için Ayarlar-Kalıcı Bağlantılar sekmesini kullanabilirsiniz. Kullanmış olduğum ve SEO’ya en uyumlu olarak deneyimlediğim ayar olarak ” Yazı İsmi ” ayarını kullanıyorum. Böylece yazdığım makalenin başlığı URL adresimin sonuna ekleniyor. Sade bir URL’ye sahip olmak her zaman maça avantajlı başlamanızı sağlar.

  • Siteniz Görünür Mü? En Önemli Noktayı Kaçırmayın!

WordPress SEO için makaleleriniz, görselleriniz, kalıcı bağlantılarınız hazır. Fakat site hazır olmadan Google botlarının sitenizi ziyaret etmesini engellemek için Sitenizin görünürlüğünü kapatmış olabilirsiniz. Bu işlemi yapmak için Ayarlar-Okuma kısmından ” Arama motorlarının bu siteyi dizine eklemesini engel olmaya çalış butonuna tıkladıysanız, tıkladığınız butonu kaldırarak Değişiklikleri kaydetmeyi unutmayınız. Bu buton seçili olduğu sürece Google botları sitenizi ziyaret etmeyecektir.

  • Kategorilerinizi Belirleyin

Yazılarınızı yazdıktan sonra hangi kategoride yayınlamak istediğinizi seçebilmek için öncelikle Yazılar-Kategoriler kısmından bir ana kategori eklemeniz gerekiyor. Haber sitelerinden örnek vermek gerekir ise, Spor, Magazin, Siyaset gibi kategoriler mevcuttur. Yazdığınız makalelerin içeriğine göre kategorisini seçer ve yayımlarsınız. Kategorisiz makale çöp makaledir. Kategorilerin en önemli olduğu sektörlerden biri de Nakliyat SEO sektörüdür.

  • Güncelleme Servislerini Kontrol Edin, Daha Hızlı İndex Alın!
Diğer makalemize de göz atmak ister misin?  Semantik Makale Nedir? Nasıl Yazılır?

Çoğu SEO severin unuttuğu ya da önemsemediği bir kısımdan bahsetmek istiyorum. Ayarlar-Yazma kısmında yer alan servisleri güncelle kısmına en iyi güncelleme servislerini eklemeyi unutmayın. Kullanmış olduğum güncelleme servislerini sizler için aşağıda paylaştım.

http://rpc.pingomatic.comhttp://rpc.twingly.comhttp://api.feedster.com/pinghttp://api.moreover.com/RPC2http://api.moreover.com/pinghttp://www.blogdigger.com/RPC2http://www.blogshares.com/rpc.phphttp://www.blogsnow.com/pinghttp://www.blogstreet.com/xrbin/xmlrpc.cgihttp://bulkfeeds.net/rpchttp://www.newsisfree.com/xmlrpctest.phphttp://ping.blo.gs/http://ping.feedburner.comhttp://ping.syndic8.com/xmlrpc.phphttp://ping.weblogalot.com/rpc.phphttp://rpc.blogrolling.com/pinger/http://rpc.technorati.com/rpc/pinghttp://rpc.weblogs.com/RPC2http://www.feedsubmitter.comhttp://blo.gs/ping.phphttp://www.pingerati.nethttp://www.pingmyblog.comhttp://geourl.org/pinghttp://ipings.comhttp://www.weblogalot.com/pinghttp://bblog.com/ping.phphttp://blogsearch.google.com/ping/RPC2http://ping.bloggers.jp/rpc/http://rpc.pingomatic.com/http://topicexchange.com/RPC2http://www.blogpeople.net/servlet/weblogUpdateshttp://xping.pubsub.com/pinghttp://bing.com/webmaster/ping.aspxhttp://blog.with2.net/ping.phphttp://rpc.bloggerei.de/ping/http://serenebach.net/rep.cgihttp://ping.fc2.comhttp://ping.pubsub.com/pinghttp://ping.rss.drecom.jphttp://services.newsgator.com/ngws/xmlrpcping.aspxhttp://news2paper.com/pinghttp://ping.bitacoras.com/http://blogpeople.net/servlet/weblogUpdateshttp://search.yahooapis.com/SiteExplorerService/V1/pinghttp://blogpeople.net/pinghttp://mod-pubsub.orghttp://ping.exblog.jp/xmlrpchttp://ping.blogs.yandex.ru/RPC2http://rpc.weblogs.comhttp://topicexchange.bravesites.com/http://www.products-and-services.com/http://r.hatena.ne.jp/rpchttp://rpc.reader.livedoor.com/pinghttp://www.blogarama.com/http://www.blogbits.com/http://www.blogdex.net/http://www.blogshares.comhttp://www.blogcatalog.com/http://www.globeofblogs.com/http://www.feedster.com/http://www.hoes.com/http://www.blogdigger.comhttp://www.bloggernity.com/http://www.blogpeople.nethttp://www.blogpeople.net/pinghttp://www.lsblogs.com/http://www.readablog.com/http://www.weblogs.com/RPC2http://rpc.twingly.comhttp://www.blogdigger.com/RPC2http://ping.blo.gs/http://ping.feedburner.comhttp://rpc.weblogs.com/RPC2http://www.pingmyblog.com

  • Gereksiz Eklentiler Kullanmayın

Eklentiler site hızınızın yavaşlamasına neden olur. SEO için gerekli temel eklentiler haricinde eğer WordPress alanında iyi olduğunuzu düşünmüyorsanız hazır eklentileri kullanmaktan kaçının. Temel eklentiler size yeteri kadar başarı sağlayacaktır. Tema kısmında da bahsettiğim gibi NULLED eklentiler de sitenizi spama sokabilir. Bu yüzden eklenti seçimlerinizde dikkatli olmakta fayda var.

  • Yazılarınızda İç Linklemeler Yapın

On-Page SEO’nun olmazsa olmazlarından birisi de iç linklemelerdir. Site otoritenizi güçlendiren bu yöntem ile makaleler arasında geçiş yapabildiğinizi site içi seo makalemizde anlatmıştım. Burada da kısaca bahsetmek gerekir ise yazılarınızdan anasayfadaki anahtar kelimenize  anasayfanızdan en çok hit almasını istediğiniz makalenizin URL adresine köprüleme yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Makalemi ilerleyen günlerde daha da detaylandıracağımdan şüpheniz olmasın. Şuan için bu yöntemler ile WordPress SEO‘nun belli başlı olmazsa olmazlarından bahsetmiş olduk.

 

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.