Başarılı bir SEO deneyimi için, ilk yapılması gereken, sitenizin güçlü bir altyapısının oluşmasını sağlayan teknik işlemler(içerik, link yapısı, görseller, site hızı vb.) bütününe Site İçi SEO, bir diğer ismiyle On-page SEO denir.
One Page Seo Nedir?
Firma; one page seo hizmeti sağlayan ve sayfa içi seo optimizasyon hizmeti ile müşterisinin sitesine değer katan kuruluş alanında uzman olan yazılımcılar ile bu hizmeti kaliteli bir şekilde sunar. One page seo hizmeti içerisinde temele bakıldığı zaman sürekli gelişen ve güncelleşen seo hizmetlerinin siteye optimize edilmesi olarak bir sistem ağının yer aldığı görülür.
One Page Seo Nedir? – Site İçi Seo Çalışması Nasıl Yapılır?
One Page Seo Hizmeti bilişim hizmetleri alanında müşterisinin önceliklerini düşünerek hareket eden ve bu konuda geniş bir hizmet ağı sunan firmalar bulunmaktadır. One Page Seo nedir,One Page Seo nasıl yapılır,One Page Seo paketi One Page Seo çalışması ajansımız tarafından yapılmaktadır. Ayrıca One Page Seo ajans One Page Seo yapanlar One Page Seo 2018,One Page Seo 2019 senesinde de önemini koruyacaktır..
One Page Seo Teknikleri
One Page Seo Nedir konusunda alanında uzman olan kişilerin çalıştığı ve müşteri memnuniyetinin ön planda tutulduğu firmada domain, URL yapısı, kaliteli içerik, sayfa başlıkları, H eklentileri, sayfada kalma süresi, anahtar kelimeler, kategoriler, meta açıklamalar, site ağacı, sosyal medya paylaşım butonları, canonical, http durum kodları, site hızı, mobil uyumluluk, semantik kodlama, site haritaları, görsel optimizasyon, kullanıcı izleme gibi bir çok terime bakılarak hizmet verme durumu söz konusudur.
One Page Seo – Site içi ve Dışı Seo Çalışmaları – Akışı
One Page Seo Nedir diye aklınızdaki seo hizmetinin müşterinin web sitesini en iyi şekilde kullanabilmesi adına gerekli olan her bir etmeni doğru kullanan firma bu alanda müşteri memnuniyeti ile karşılaşmaktadır.
One Page Seo Hizmetinin Avantajları
One Page Seo Hizmeti başlı başına web dünyasındaki en önemli yazılım hizmetlerinden bir tanesi olarak bilinmekle birlikte bunun alt dalı olan one page seo hizmetinin alımı da müşterinin avantaj kazanmasına yardımcı olmaktadır. Site içi seo hizmeti olarak tanımlanan bu sistem dahilinde müşterinin web sitesinin arama motorlarında üst sıraya çıkması sağlanır.
Tek Sayfa ( One Page ) Siteler için SEO Nasıl Yapılır?
Bu konuda alanında uzman olan kişilerce hizmet veren firma müşterisinin bu hizmeti aldıktan sonra durumdan memnun kalması için elinden gelen bütün çabayı sarf etmektedir.
Site İçi Seo Çalışması Nasıl Yapılır?
Bir sitenin en önemli yapısı site içi seo’dan geçer. Temeli sağlam olmayan bir binanın dışını ne kadar boyasanızda içerisi sağlam olmadığı için en ufak bir darbede yerle bir olacağı gibi, site içi seo ayarları, bir diğer ismile On-Page seo ayarlarının iyi olmayan bir websitesinin de rekabetli kelimelerde başarı sağlama olanağı yok denecek kadar azdır. Seo işlemlerine başlamadan önce site içi seo kısmını iyice öğrenmenin faydalı olacağı düşüncesindeyim.
Bu adımlar hakkında nacizane deneyimlerim sizlere aktarmak için sabırsızlanıyorum.
Site içi SEO – Site dışına verilen linkler
<a href=”iyiseo.net” rel=”nofollow”> Metniniz </a>
! Google ve diğer arama motorlarının bir sitenin dizininde ilk baktıkları dosya robots.txt dosyasıdır.
Robots.txt dosyaları arama motorlarını sitenin hangi dizinlerini tarayıp taramayacaklarını dizine ekleyip eklemeyecekleri konusunda yönlendirir. Bu yönlendirme sonucu arama motorları sitenizi indexler.
WordPress için robots.txt dosyası örneği;
sitemap: http://siteadresiniz.com/sitemap.xml
User-agent: *Disallow: /cgi-bin/
Disallow: /wp-admin/
Disallow: /wp-includes/
Disallow: /wp-content/
Disallow: /archives/
Disallow: *?replytocom
Disallow: /wp-*
Disallow: /author
Disallow: /comments/feed/
User-agent: Mediapartners-Google*
Allow: /
User-agent: Googlebot-Image
Allow: /wp-content/uploads/
User-agent: Adsbot-Google
Allow: /
User-agent: Googlebot-Mobile
Allow: /
-
İçeriğin Seo Kurallarına Uygun Olması
Paragrafıma” İçerik Kraldır. ” cümlesi ile başlamak istiyorum. Sağlam ve özgün bir makale ile yepyeni bir siteniz de olsa eğer okuyucuya doğru bilgiyi aktarabiliyor ve makaleyi okutabiliyorsanız binlerce backlink almış sitelerin önünde yarışmaya katılabilirsiniz. Fakat yeterli midir? Tabiki de değildir. İçeriğin kurallara uygun olmasından ziyade düzenli olarak güncellenmesi, içerikte geçen görsellerin özgün olmasına, başka bir websitesinde kullanılmadığına emin olunması gerekir. Spam makalelerden uzak durmak, çalıntı resimler ile seo yapmak sizi bir yere götürmeyecektir. İyi bir site içi seo işlemleri için, İyi bir makale yazmanın bazı püf noktalarını sizlere açıklamak isterim.
Başlık Seçimi : Öncelikle H1 başlığı ile makalenize başlamanızı önermem. Çünkü makalenizin başlığı zaten h1’dir. Makalenin içerisinde yeniden h1 olarak aynı anahtar kelimeyi geçirmek makaleyi olumsuz etkileyebilir. Bu kural site içi seo için oldukça önemlidir.
Anahtar Kelime: Sürekli aynı anahtar kelimeyi kullanmak bundan yaklaşık 5-6 sene önce işe yarıyordu. Hatta başlıkta geçen anahtar kelimeyi illa ilk paragrafta kullanmak gibi zorunluluk hisseden arkadaşlar halen var. Böyle bir zorunluluk yok arkadaşlar. Anahtar kelimenizi başlığınıza göre illa o paragrafta kullanmak zorunda değilsiniz. Anahtar kelimeyi sürekli bold seçmekten uzak durmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Spin Makale: Ucuz makale yazdırmayı herkes ister. Evet, şahsen ben de isterim. Fakat iyi bir makale istiyor iseniz makalenizi Türkçe kurallarına uygun bir şekilde yazabiliyor iseniz kendiniz yazın. Eğer yazamayacaksanız da makale yazma işini ” Seo Analiz Facebook ” grubunda yer alan deneyimli makale yazarlarına emanet edebilirsiniz. Ben makaleye para vermem, başkalarının makalesini spinlerim google nasılsa benim backlinklerim sayesinde beni üste taşır diyen bir seo uzmanı iseniz, evet taşır ama çok kısa bir süre taşır. O çıktığınız yerden inmeniz de çıkışınız kadar hızlı olacaktır. Nitekim bunu seo analiz google sıralama yarışması içinde de deneyimlemiş olduk. Bu yüzden spin makaleden, daha doğrusu emek hırsızlığından uzak durmalısınız.
-
Link Yapılarının Anlaşılır Olması
Makalenizi yazdınız, buraya kadar bir sorun yok. Fakat makalede geçen anlam öbeğiniz yani anahtar kelimeniz ile URL parametrenizdeki kelimelerin bir anlamı yok ise bu da sizi geriye götürebilir. Bu yüzden anahtar kelimeye uygun link yapıları kurmak avantaj sağlayacaktır.
-
Link İnşaası ( Köprüleme )
En önemli kriterlerden biri de makaleler arasında birbirine geçiş verebiliyor olmanızdır. Bu sizin domain otoriterinizi güçlendirebildiği gibi, kullancıı açısından da diğer sayfalara geçişi ve sitede kalma oranını arttıracağını unutmayın. Bu yüzden link inşaası işlemlerini lütfen küçümsemeyin. Her makaleye de link köprülemesi yapmak zorunda olduğunuzu hissetmeyin. Ayarında köprüleme yapmak doğru bir on page seo stratejisi için yeterlidir.
-
Site Hızınızın Optimize Edilmesi
Harika bir site kurdunuz, link yapılarınız ve içeriğinizin de iyi olduğunu varsayıyorum. Site içi seo işlemlerinizin bittiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Kullandığınız görseller, sitedeki logonuz ya da reklam yerleşimlerinizden dolayı sitenizin kullanıcıya cevap verme süresi düşüyor olabilir. Bu kısım da site içi seo için oldukça önemlidir. Yüksek çözünürlüklü görseller kullanmaktan çekinmenizi, münkünse SVG formatında görseller ile ilerlemenizde fayda var. Site hızınızı optimize etmek için ücretli wordpress eklentileri (https://www.iyiseo.net/wordpress-seo) bulunuyor. Fakat bunları kullanmadan önce nasıl kullanıldığını detaylıca izlemenizi ya da uzmanından yardım almanızı öneririm.
Bu işlemleri tamamladıktan sonra, diğer bir tavsiyemiz ise, en çok trafik alan sayfanızdan en önemli gördüğünüz makalenize link çıkışı yapmanız olacaktır. Böylece yüksek trafiğe sahip sayfanız diğer sayfanız için referans oluşturacaktır.